De  Knusse Boules  Oost-, West- en Middelbeers

Startpagina Onze club Wedstrijden Geschiedenis d'n Uitkijk Leden

Geschiedenis van onze club

Jeu de Boulesclub De Knusse Boules is opgericht in januari 1982.

1986 Boulesbaan Cees Smolders

 

Een aantal Beerzenaren hadden op hun vakantie kennis gemaakt met het jeu de boulen en hierdoor ontstond het idee om een boulesclub op te richten.

Er werd een oproep geplaatst in de huis aan huis en een twintigtal mensen meldden zich aan.

Op de eerste ledenvergadering kwam de naam -De Knusse Boules- naar voren en de boulesclub was een feit.

Cor Smetsers was de eerste voorzitter en samen met Jac v Gestel, Kees de Jong en Dré en Reny Smulders vormde hij ook ’t eerste bestuur.

De club is gestart in de Egidiusstraat op een braakliggend terreintje achter de oude kleuterschool.

Daarna speelden we in de schuur van Cees Smolders.

2001 Boulesbaan Kuikseindseweg

 

Daaropvolgend de schuur van Piet Smits aan de Kuikseindseweg en in de zomer speelden we op het terrein voor de Boerenbond.

Doordat de hele situatie bij de Boerenbond veranderde, moesten we op zoek naar een nieuwe locatie; deze werd ons door de gemeente gegeven op het adres Hoogeindseweg 23, de voormalige gemeentewerf.

Er werd met man en macht hard gewerkt om er een fatsoenlijk onderkomen van te maken en dat is meer dan gelukt, we waren reuze blij met ons nieuwe clubgebouw. Door de groei van het ledenaantal werd het gebouw te klein en we zijn daarom in juni 2011 gestart met een nieuwe aanbouw. Geheel in eigen beheer heeft de club een nieuw en modern clubgebouw gerealiseerd waar we erg trots op zijn.

                    

2008                 Boulesbaan D'n Uitkijk                2012

 

Ons 30 jarig jubileum hebben wij dan ook met gepaste trots gevierd. 1 April 2012 hebben wij ons nieuwe onderkomen gepresenteerd aan de Beerse gemeenschap en tevens een open dag gehouden samen met Stichting Vakantie Jeugdwerk Oostelbeers en Postduivenvereniging de Drie Beerzen.

Deze twee verenigingen huizen nl. samen met ons op het terrein Hoogeindseweg 23-25.

 

terug naar boven